Пролет здравей, казаха децата от Детска градина „Невен“ (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

Отново е пролет, отново грее топло слънце, цъфтят пъстри цветя, птиците порят с крилете си синьото небе, в меката зелена трева пълзят малки буболечки, пеперуди танцуват и пчеличките жужат. Да, дошла е пролетта – сезонът на Възкресението, на събуждането за живот за всички живи същества.

В слънчевия пролетен ден децата от детска градина „Невен“ гр. Елхово си направиха пролетен празник. Той протече под надслов „Пролет, здравей!“.

Цялата детска градина се изпълни с пъстри премени, слънчеви усмивки и весели песни. В празника участваха всички деца – от най-малките до най-големите малчугани.

С много игри, песни и стихове, слънчево настроение протече празникът.

С много ентусиазъм и усмивки най-големите момичета от групите „Доброта“ и „Усмивка“ пресъздадоха най- цветния и красив празник Лазаровден. Зарадваха служителите на община Елхово и всички деца и работещи в детската градина. Малките лазарки пожелаха мир и надежда на всички, наричаха великденските празници да бъдат изпълнени с радост и много щастливи изненади за малки и големи.

Децата от яслените групи „Слънчо“ и „Звездичка“ се представиха с танц на цветята; група „Приятели“ изпълниха песен „Козунак“ и танц „Пеперуди и зайци“; група „Слънце“ участваха в празника с песните „Кукувица кука“ и „Боряно, Борянке“, рецитираха стихотворенията „Пролетно хорце“, „Пролет пукна в гората“ и „Великденска свещица“; група „Бърборани-сладурани“ изпълниха стихотворението “Пролет на родината“, песен „Пролетно е“ и танц „Пролет в гората“; Група “Детско царство” участваха с песен „Великденски яйца“, танц „Мъри момиченце мъничко“ и тематични стихотворения.

Група „Здравец“  село Лесово изпълниха тематично стихотворение, песен „Пролет“ и пресъздадоха празника „Лазаровден“, който по традиция представиха на служителите в кметството и пред родителите си.

Малките лазарки на група „Звънче“ село Гранитово също пресъздадоха празника Лазаровден, с който зарадваха служителите в  кметството и родителите си.


Статията е публикувана на 7 април 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА