Важните новини във ФАКТИ на 09.05.2024 г.

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Важните новини във ФАКТИ на 09.05.2024 г.

Борисов на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС: Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога?

Повече народът не може да ни понася да правим избори. Както ни подреди – така. Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на откриване на предизборната кампания от Стара Загора.

Служители на ГДБОП задържаха двама мними техни „колеги“

Двама души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ГДБОП в София.

До акцията се стига след подаден сигнал от представител на търговско дружество за поискана му сума в размер на 5000 лева.

Срещу тези пари му е било обещано да бъдат прекратени „водени разработки“ в ГДБОП. В хода на разследването е установено, че мъжът бил въведен в заблуждение, че телефоните му са подслушвани и е обект на „други разузнавателни средства“ и проверки, свързани с финансови и данъчни престъпления.

Задържаните мъже са на 53 и 43 години, от София. Те са арестувани след като взели исканите 5000 лева.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, на двамата са повдигнати обвинения.

С постановление на прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа като предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Кацарчев: Доходите няма да се вдигнат с внасянето на сервитьори

Новата технология по определяне на минималната работна заплата трябва да е обвързана задължително с жизнения минимум, инфлацията и производителността на труда. От тези елементи обаче жизненият минимум е най-важен, който в момента изисква минималната заплата да бъде около 1500 лева на човек. Това заяви в ефира на NOVA NEWS главният икономист на КТ „Подкрепа“ Атанас Кацарчев.

Фандъкова: Сглобката като експеримент е неуспешен и не трябва да се повтаря

София е моя грижа и така ще бъде. Моето притеснение, че повече от половин година не виждам нещо ново, някаква промяна. През всички тези години заедно, с бизнеса, с гражданите, променяхме София. Градът има нужда от постоянно развитие – по отношение на градския транспорт, направихме най-мащабната промяна. Оставихме нови 10 км за изграждане на метрото. Това беше една огромна промяна. Метрото променя не само градския транспорт, но и кварталите.

След стихията: 80% от реколтата в Пловдивско е унищожена

Над 80% от реколтата в Пловдивско е унищожена след вчерашната буря, твърдят местни производители.

Д-р Йосиф Аврамов: „Свежи пари“ за бизнеса и науката няма! Финансовите неволи на служебното правителство

В началото на май България се озова с ново поредно служебно правителство, което участват общо шест министри и зам. министри от предходния ни кабинет, който не успя да изкара и десет месеца. Положително е, че основни приоритети на финансовата политика на кабинета „Денков“ бяха възприети и от сегашния състав на Министерския съвет, като: членството в най-кратки срокове на България в еврозоната; в Шенген (и със сухоземната ни граница), както и в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО