И община Елхово се включва в инициативата „Моят парк”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Общините Ямбол, Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа се включват в националната инициатива „Моят парк”. В Ямбол тя се провежда под патронажа на областния управител – г-жа Таня Димитрова и със съдействието на Община Ямбол.

Организатор на събитието е интернет порталът www.parkove.bg, който съчетава цялата информация за строителството в страната и е профилиран в озеленяването и паркоустройството.
Паркове.бг стартира инициативата от град Бургас под името „Бургас – най-зелената област” и вече я провежда и на национално ниво под наслов „Моят парк”.

На 15 март (четвъртък) от 09:30 ч. в заседателната зала на Областна администрация – Ямбол представители на местната власт от общините в региона и специалисти от бранша ще представят добри практики в областта на озеленяването, паркоустройството и благоустройството по време на семинара „Моят парк – Ямбол”.
Целта е да се представят реализирани и бъдещи проекти в сферата на озеленяването и ландшафтното строителство.

В събитието с презентации ще се включат главни архитекти на общините, зам.-кметове по строителство, преподаватели от Професионалната гимназия по строителство в гр. Ямбол, както и представители на бизнеса.
Всички те ще дадат своите идеи как Област Ямбол да стане по-зелена и да предлага на жителите си повече време сред природата.

Представителите на бизнеса също ще помогнат с компетентни съвети, какво и къде е подходящо да се приложи.

www.parkove.bg е работна платформа, имаща за цел да оптимизира и разшири начините и възможностите за работа в сектора като събере всичко необходимо за работния процес – каталог с водещите фирми, продукти и услуги от сферата, обществени поръчки и т.н. Платформата предоставя и ценна информация за всички регистрирани потребители, които могат да я ползват само с въвеждане на потребителско име и парола.


Статията е публикувана на 13 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА