Д-р Ангелина Парапанова е новият управител на болницата в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

С решение взето на днешното заседание на ОбС-Елхово, бе определен нов управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД гр. Елхово да бъде д-р Ангелина Кирилова Парапанова. Със свое решение ОбС-Елхово упълномощава Петър Киров – кмет на община Елхово, да сключи договор за възлагане на управлението на МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД с д-р Парапанова, като и определи месечно възнаграждение в размер на 280% от средната месечна брутна работна заплата за лечебното заведение.

За вакантното място документи бяха подали двама кандидата. Това бяха д-р Борис Чорбаджийски – дългогодишен директор на МБАЛ “Св. Пантелеймон” и д-р Ангелина Парапанова – рентгенолог.

На основание Наредба 9, ОбС-Елхово назначи комисия за организиране провеждането на конкурса, на която председател бе д-р Блага Георгиева. Назначената комисия, заседава на 12.03 в съответните изисквания на наредбата за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения, на което заседание комисията излезе със становище, което бе представено на общинските съветници.

Документи за обявения конкурс можеше да се подават от 16 януари до 29 февруари 2012г. включително, а към кандидатите имаше изисквания да притежават образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина или икономика, както и квалификация по здравен мениджмънт. Да имат най-малко пет години трудов стаж, да отговарят на условията за управител по Търговския закон и ЗЛЗ, да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако не са реабилитирани.

Поради неотложни ангажименти д-р Парапанова, не успя да присъства на заседанието на ОбС-Елхово, но на следващото редовно заседание, тя ще има възможността да представи пред Обс-Елхово своята програма за развитието на лечебното заведение.


Статията е публикувана на 22 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА