Заседание на Областния съвет за развитие се проведе под председателството на областният управител Таня Димитрова

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Членовете на Областния съвет за развитие разгледаха ключови проекти за областта, които да бъдат включени в новия програмен период 2014 -2020г.

„Постигането на устойчиво и балансирано развитие в област Ямбол са наш основен приоритет и отговорност. Затова в този период на подготовка на новите цели и приоритети на развитие трябва да сме активни и заложим полезните политики. Европейските фондове са един от основните инструменти за изпълнение на регионалната политика”, каза в началото на заседанието областният управител.

На този първоначален етап на обсъждане бяха откроени няколко тематични области и проблеми. Това са: транспортна и техническа инфраструктура; екология; икономика; здравеопазване; социални услуги.

Присъствалите кметове и представители на общини, работодателски и неправителствени организации откроиха своите виждания относно приоритетите за следващия програмен период и секторите, които в най-голяма степен се нуждаят от финансиране.

След събиране и обобщаване на предложенията на общинско ниво, областното предложение с приоритетни проекти и сектори на развитие ще бъде разгледано на следващо заседание на РСР на ЮИР /Регионален съвет за развитие на Югоизточен район/.

По предложение на областния управител бе сформирана Комисия по социална политика към Областния съвет за развитие и Звено за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги.


Статията е публикувана на 30 март 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА