В Стара Загора се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 19.04.2012 г. от 11.00 часа в конферентната зала на хотел ”МЕРИАН ПАЛАС” гр.Стара Загора, се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Югоизточен район /ЮИР/ под председателството на г-н Неделко Недялков – Областен управител на област Стара Загора.

Областният управител на област Ямбол госпожа Таня Димитрова взе участие в заседанието на Регионалния съвет за развитие, на което презентира проблемите, предизвикателствата и ключовите проекти на територията на област Ямбол през следващия планов период. На заседанието присъства и кметът на община Елхово г-н Петър Киров.

На срещата бяха представени и значимите проекти на останалите области в Югоизточния район. Обсъдени бяха основните проблеми и предизвикателства пред развитието и на останалите области от Югоизточния район, които ще послужат при разработването на Регионалния план за развитие на Югоизточния район през следващия програмен период.

Представени бяха и Предложенията за оперативните програми, тематични цели и водещо ведомство за разработването на всяка програма. Същите са разгледани и одобрени на заседание на Министерски съвет на 11.04.2012 г.

Членовете на Регионалния съвет за развитие се запознаха с проекта на Националната стратегия за регионално развитие 2012 – 2022 г. – основен документ, който определя стратегическата рамка на държавната политика за постигане на балансирано и устойчиво развитие на районите на страната.

Като последна точка от дневния ред бяха определени представители – титуляри и заместници на Регионалния съвет за развитие в тематични работни групи за разработване на всяка от Програмите, които ще бъдат съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014 – 2020 г.


Статията е публикувана на 21 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА