Изчезна пакистански журналист, изразил публична подкрепа за Имран Хан

Публикувано преди 12 месеца  |  Света

Пакистанската полиция съобщи късно снощи в своя публикация в „Туитър“, че популярният журналист Сами Абрахим е изчезнал, предаде Асошиейтед прес.

Неговото семейство и работодателят му днес заявиха, че той е бил отвлечен.

Абрахим отдавна публично се противопоставя на правителството на Шахбаз Шариф, който стана приемник на Хан на премиерския пост миналата година.

Телевизия „Би Оу Ел“, на която е служител Абрахим, съобщи, че той е бил отвлечен от неизвестни мъже вчера. Братът на журналиста е подал жалба в полицията, в която твърди, че осем души в четири автомобила спрели автомобила на Абрахим, който пътувал към дома си, и го отвлекли. Шофьорът му не е пострадал.

В своята публикация в „Туитър“ полицията обеща, че ще направи всичко по силите си, за да открие популярния телевизионен репортер.

Преди две седмици изчезна и друг подкрепящ Хан телевизионен журналист – Имран Рияз. Пакистанската полиция отрича да го е задържала. Международната медийна организация „Репортери без граници“ изрази загриженост за безопасността на Рияз. В свое изявление тя призова правителството на Пакистан „да гарантира зачитането на принципите на правовата държава, като незабавно разкрие къде и при какви условия е задържан той“.

Източник: БТА

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО