Утре Сашо Дойнов заедно с театър “Димитър Димов” Кърджали ще гостуват в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Постановката „Боси в парка” на известния американски драматург Нийл Саймън на Драматично-куклен театър „Димитър Димов” Кърджали ще бъде поставена на цената на читалище “Развитие” – Елхово на 24 април /вторник/ от 18:00 часа.

Гост постановчик и режисьор е известният български артист Ивайло Христов.

”Боси в парка” е от типа „висока комедия”, която третира изключително сериозни и вечни теми. Героите ще разговарят със зрителите за самотата, любовта – сакрални неща, които вълнуват всяко поколение. Всичко се поднася по един изключително интересен начин. Според автора любовта не, е да се гледаме в очите, а двама да гледат в една посока, да зачитаме и личното пространство на човека до нас. Нийл Саймън е сред най-представяните на сцената на Бродуей в САЩ. Известен е и със сценариите и нашумелите си филми. Носител е на престижната награда „Пулицър”.

Героите на Саймън са сложни характери, което е предизвикателство за всеки актьор. Главните роли са поверени на двама дебютанти, дипломирали се в НАТФИЗ миналата година- Станислав Донов и Марина Бошнакова. В ролята на другите важни персонажи- двойка влюбени възрастни се въплъщават добре познатите артисти Сашо Дойнов и Кристина Янева.Сценарист на постановката е Надя Митева.

Билети за постановката могат да бъдат закупени в читалище “Развитие” – Елхово


Статията е публикувана на 23 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА