ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Напрегната ситуация на фронта в Донбас

Публикувано преди 12 месеца  |  Света

Край Бахмут украинската армия продължава да предприема флангови контраатаки срещу руските позиции в района на Орехово-Васильовка и да обсипва руските войски със снаряди от стволна и реактивна артилерия, пише „Рибар“ в последната си сводка за бойните действия в Украйна.

Съгласно информацията на Telegram канала, на целия фронт в Донецка област се запазва напрегната обстановка: продължават интензивните бойни действия и взаимните обстрели. На Авдеевския сектор руски щурмови групи са провели разузнаване в посока Новокалиново от Красногоровка.

Украинските подразделения от 129-та бригада на териториалната отбрана са се опитали да контраатакуват позициите на руските въоръжени сили в близост до път H20 ​​от Новокалиново, но са били отблъснати. В същото време позиционните боеве в Маринка продължават.

Както пише „Рибар“, в същото време групировката на въоръжените сили на Украйна има проблем със снабдяването след ракетен удар по Карловския резервоар. Поради това нивото на водата в река Волча през селата Галициновка, Карловка, Желанное Първо и Второ се е повишило. Логистиката е затруднена – доставките минават по обиколен път и отнемат повече време.

Според данните на Telegram канала, на Запорожското направление Въоръжените сили на Украйна са завършили основната подготовка за настъплението. Групировката на украинците практически е оформена за атака в три района: Ореховски, Пологовски и Гуляйполски. По протежение на линията на съприкосновение в районите на населените места Приморское, Красная Криница, Генерал, Гуляйполе, Новосолощино са оборудвани огневи точки за РСЗО HIMARS.

Отбелязва се още, че на Херсонско направление руските войски са нанесли прицелни удари с артилерия по Херсон, Золотая Балка и Кизомис. В същото време руските ВКС са поразили цели в Змиевка.

На Старобелското направление ситуацията не се е променила съществено: позиционните битки и артилерийските дуели продължават по цялата линия на контакт. Най-ожесточени сблъсъци се водят на участъка Кременная-Сватово.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 28 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО