Почетен знак „Герб на Ямбол” за националния командир на контингента от Кандахар

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Почетен знак „Герб на Ямбол” връчи кметът на Ямбол Георги Славов на подполковник Милчо Начев, национален командир на контингента в Кандахар, Афганистан. Отличието бе връчено по време на официалната церемония по посрещане на военнослужещите от рота „Кандахар” след успешната им мисия като част от мироопазващите сили, съобщиха от общинския пресцентър.

Георги Славов връчи поздравителен адрес на командира на ротата майор Божидар Божилов. „Изпълненият Ви дълг е поредният принос на ямболския гарнизон за българската бойна слава и утвърждаване авторитета на армията ни.”, подчерта в поздравлението си кметът на Ямбол.

Благодарности и поздрави за добре свършената работа отправи и министърът на отбраната Аню Ангелов. Той, заедно с висши офицери от командния състав на армията ни, наградиха военнослужещите. Министър Ангелов изтъкна ролята на ямболските военни формирования и подчерта, че гарнизонът предстои да се разширява и развива – в хода на промените, които са предвидени за модернизация на българската армия.

Рота 11 „Кандахар” бе в състав от близо 300 военнослужещи и в продължение на шест месеца бе част от международния контингент в една от най-горещите точки в Афганистан.

На събитието бе и кметът на община Елхово г-н Петър Киров. В международния контингент в Афганистан, в продължение на тези шест месеца участваха близо 20 военнослужещи от община Елхово.

Снимки: Величко Димитров


Статията е публикувана на 3 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА