Нови три села в община Елхово празнуват през почивните дни

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Селата Маломирово, Мелница и Изгрев ще отбележат техните празници през този уикенд.

Празненствата в село Маломирово ще започнат още тази вечер с концерт на Читалище „Развитие” – Елхово, в който концерт ще участват хорът за обработен фолклор с художествен ръководител Нико Попов, както и танцов състав за народни танци „Цветница” с художествен ръководител Димитър Чернилов. Към концертната програма на Читалище „Развитие“ – Елхово ще се присъединят и солистките Кичка Георгиева и Снеожана Делчева с музикален съпровод на оркестъра при читалището. Началото на концерта ще бъде поставено в 20:30 минути на площада в село Маломирово. Утре /събота – 05.05.2012/ от 10.00 часа ще бъдат организирани стрелби, а празничната вечер ще бъде отпразнувана заедно с народен оркестър „Кавадари” със солист Златина Мирчева. В края на концертната програма около 22:00 часа се очаква и празнична заря, която ще бъде кулминацията на празниците в село Маломирово.

В село Мелница празненствата ще започнат от утре /събота – 05.05.2012/. Началото на празничната програма ще започне с бридж турнир, който ще стартира в 9:30 часа, а вечерта от 20:30 на сцената в село Мелница, децата от ОДК-Елхово ще зарадват жителите и гостите на селото с много песни и танци. След тях на сцената ще се появи народен оркестър, с който концерт ще завърши официалната програма.

В село Изгрев празненствата ще започнат от 20:00 часа утре /събота – 05.05.2012/, с концерт на децата от Читалище „Възраждане” – село Изгрев, а след тях на сцената ще излезе народен оркестър от град Гълъбово. На следващия ден от 9:30 часа в село Изгрев ще бъдат организирани стрелби, а следобед на стадиона в село Изгрев от 14:30 часа ще се проведат традиционните борби.

Похвално е, че всички кметства, са включили по един или друг начин в своите програми читалищните състави от община Елхово, както и децата от ОДК-Елхово, което дело е благородно и достойно за уважение. В същото време това възпитава ценности и показва уважение към тези, които пазят българските традиции и обичаи в нашата община.

Разбира се и на трите празника ще има традиционните за тези събития мобилни търговци, който ще предлагат захарен памук, бира и мезе, за да бъде всичко така както трябва да бъде на всеки „селски събор”.


Статията е публикувана на 4 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА