Мобилен радар на КАТ дебне в град Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Катаджийската палка и радарът ще отидат в пенсия в края на годината. Очаква се тогава да бъдат подменени най-масовите устройства за измерване на скорост от моделите TR4 и TR4D. Целта е по най-натоварените пътища у нас да няма катаджии, които да спират водачи за превишена скорост, а само камери от последно поколение.

Така, вместо да го спира полицай с палка, нарушителят ще получава електронен фиш със снимки по пощата. По този начин от МВР смятат да се справят със субективния фактор при проверките. Категоричното решение било взето след акция „Палките”, след която се оказало, че старите уреди могат да се манипулират.

Именно такъв радар днес дебнеше водачите на МПС в град Елхово на ул. Александър Стамболийски в отсечката към изхода на град Елхово по посока Ямбол, който бе поставен в автомобил без отличителни знаци на МВР, но от същата популярна марка и цвят, както повечето автомобили ползвани в МВР.

След завършилият ремонт на главната улица в град Елхово, се появи предпоставка за увеличаване на скоростта за движение, над разрешено допустима скорост в населено място. Именно и за това бяха поставени кабари за намаляване на скоростта за движени, на важните места около, а иманно училищата и детски градини, където често пресичат деца и ученици.

 


Статията е публикувана на 4 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА