Росен Христов срещу шефа на КЕВР за скъпия ток: Спазих закона за „Марица изток 2“

Публикувано преди 11 месеца  |  България

Действията не са по самонициатива, а са по решение на Народното събрание от 2020 г., което указва да се направи всичко необходимо за да се осигури работата на „Марица изток 2“. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов по повод думите на председателя на КЕВР Иван Иванов, че токът може да поскъпне с повече от планираните 3,6% заради действия на Христов в последните дни на мандата му.

Няма никакви самоинициативни или саботажни действия на Министерството на енергетиката, а чисто изпълнение на закона, заяви Христов.

Цялата тази новина е манипулация или опит на „Продължаваме промяната“ да си придадат някаква важност на спасители, добави той.

Заповедта на Народното събрание е със статут на закон и не подлежи на коментар, а на изпълнение. Графикът идва от КЕВР и в последния ден на правителството сме входирали информацията, която искат. Отделно съм поискал от КЕВР анализ как влияе работата на „Марица Изток 2“ на цената на тока и съм входирал в Народното събрание с цел евентуално депутатите да коригират решението от 2020 г., каза още Росен Христов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО