ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Кметският наместник на село Голямо Крушево свика инициативния комитет на заседание, на което бяха обсъдени актуални проблеми

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Кметският наместник на село Голямо Крушево Костадин Иванов свика инициативния комитет на заседание, на което бяха обсъдени актуални проблеми. Акцентът бе поставен върху телефонните измами, на които станаха жертва много хора в селото.

„Плащането на рушвети по улиците няма да промени участта на близките.Ако наистина имат проблеми със здравето или с правосъдието, Ви умолявам не давайте пари на непознати. Ако искате да се предпазите от тези измами, избягвайте да водите телефонни разговори с непознати. Така няма да сте обект на телефонните измамници, които ви разказват истории с трагични инциденти. Тяхната цел е винаги една-да изкопчат пари. Телефонни измами се извършват всеки ден в страната и въпреки предупрежденията, все се намират доверчиви хора, които се хващат на въдицата на мошениците и им дават всичките си спестявания”, коментира кметският наместник.

Друг съществен проблем, който поставиха присъстващите бе за кучетата, които стопаните пускат свободно по улиците с аргумента „ Те не хапят”.

„Съществен пропуск е делението на кучетата на агресивни и неагресивни. Всяко куче и най-благото, при определени обстоятелства, може да интерпретира дадена ситуация зле и да стане опасно.Определена ситуация може да провокира агресивност у животното и затова не са виновни животните, а хората, които го стопанисват. В този смисъл трябва да се спре с това „Моето куче не мрази хората.”, коментира Таня Попхристова.

Така всички които са пострадали по един или друг начин се подписаха в направената жалба. Подписаха се около 50 човека. Кметът заяви, че всеки собственик на куче, който не спази Закона, ще бъде санкциониран. „Опитах само с предупреждения, но не се получава”, коментира Иванов.
Кметският наместник призова всички да вземат участие в инициативата „Да изчистим България”. Той запозна присъстващите с целите и дейността на кампанията. В подкрепа на инициативата определи персонално отговорни лица – за читалищния парк, за гробищния парк и т.н. Дейността на екипа ще се ръководи от кмета, като целта е постигане на по-добра оперативна ефективност. Иванов определи местата за почистване и осигури чували, ръкавици и други консумативи и се ангажира лично за транспортирането на отпадъците до най близкото депо.

Той постави въпроса за празника на селото-дали да се празнува или не. Дали финансовата криза ще лиши жителите на селото от традиционния купон на мегдана?

Кой не помни селските събори? Още от детството си, та чак до старостта. Шарените сергии с балони, свирки и играчки на площада, захарният памук и пуканките, стрелбищата, музиката. Точно на съборите изведнъж всичко зашумява, селата се изпълват с детски викове и игри, сякаш току-що е настъпил най-хубавият празник на земята. Така е било, така искаме да бъде, каза Мария Бошнакова, а всички останали я подкрепиха.


Статията е публикувана на 9 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА