Москва: Отблъснахме украинските настъпления в Запорожка област и южен Донецк

Публикувано преди 11 месеца  |  Света

Руските военни съобщиха, че са отблъснали украинските настъпления в Запорожка област и южен Донецк и са причинили тежки загуби на силите на Киев, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Общите загуби на украинските сили в посочените райони за денонощие се изчисляват на до 300 войници, 9 танка, включително 4 танка „Леопард“, и 11 бойни машини на пехотата, включително 5 американски машини „Брадли“, 14 бронирани бойни машини, 6 автомобила, както и френска самоходна артилерийска установка „Сезар“, поясни говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

ДПА отбелязва, че информацията не може да се провери чрез независими източници.

Извършени бяха нападения край град Орехов и на границата между Запорожка и Донецка област, южно от село Велика Новоселка, посочи в комюникето Конашенков.

„Всички атаки на противника бяха отблъснати“, заяви още той и допълни, че две украински пехотни колони са били поразени от руската артилерия.

Министерството разпространи снимки на унищожени танкове, макар че предоставяната от руското министерство на отбраната информация за украинските загуби често бива преувеличена.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 11 юни 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО