Библиотеката при Читалище ”Развитие” Елхово, се включва в Националната библиотечна седмица

Публикувано преди 12 години  |  Общество

За седма поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица. Официален гост на седмицата ще бъде д-р Маркус Брантл – ръководител на Дигиталния център на Баварската библиотека – Мюнхен, Германия.

Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките като хранилища на книжовното културно наследство на нацията и портали за неговото популяризиране и достъп.

Националната библиотечна седмица ще се проведе от 14 до 18 май и ще включва разнообразни мероприятия на библиотеките в цялата страната. Библиотеката при НЧ ”Развитие – 1893 г.” се включва в инициативата с два клипа, популяризиращи най-новите попълнения на библиотечния й фонд. С началото на библиотечната седмица стартира и общоградската кампания „Дари книга”, която ще продължи до края на м. октомври. Желаещите да се включат в нея могат да направят това с нови книги или с книги от личната си библиотека, като в последния случай те трябва да са издадени след 2000 г. и да са запазени. На книгите, набавени чрез кампанията ще бъдат поставени специални обозначителни стикери. А ако дарителят желае, ще бъде отразено и името му. Дарителите ще получат свидетелство за дарение и жестът им ще стане обществено достояние чрез средствата на местните печатни и електронни медии. Даренията се приемат в библиотеката всеки делничен ден от 9.30 до 12.00 ч. и от 13.00 до 17.00 ч.


Статията е публикувана на 14 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА