418 граждани и фирми дължат над 5000 лева към НАП-Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

418 са гражданите и фирмите, които през месец април 2012 година дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 334 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва 84 фирми и лица, върху чието имущество е наложено обезпечение.

Един нов длъжник е включени в публичния списък на НАП – Ямбол с неплатени задължения от 54 хиляди лева. Една фирма е отпаднала, тъй като собственика е погасил старо задължение от над 5 хиляди лева.

От НАП- Ямбол припомнят, че към сумата от неплатени данъци и осигуровки на гражданите се прибавят и неплатените глоби към КАТ, РИОКОЗ, ИТ и други държавни институции. Всеки гражданин или фирма, които имат временни финансови затруднения при плащането на данъци и осигуровки, могат да се свържат с публичните изпълнители на агенцията, за договаряне плащането да стане на части. Процедура за принудително събиране ще започне спрямо онези длъжници, които без основателна причина не предприемат нищо за уреждане на дълговете си към приходната администрация в едноседмичен срок, след подсещане по телефона, припомниха от приходната агенция.


Статията е публикувана на 16 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА