С изложба завърши поредното издание на Пленер „Яница“ (+снимки)

24 юни 2023 13:20  |  Общество

Петнадесетия  пореден Пленер „Яница“ завърши с шедьоври, експонирани в специална изложба в Читалище „Развитие- 1893“ – Елхово“. В него взеха участие талантливите художници – Васко Василев, Валентин Стоянов , Куман Сталев,  Георги Янчев, Димитър Нейчев,  Димо Генов, Ангел Трънков, Петя Христова, Петър Тепсизов, Ивелина Какърова-Вълчанова и Веско Дамянов.

На събитието в културното средище на град Елхово присъства  Живка Кафеджиева –заместник  кмет на община Елхово,  както жители и гости на града.

С приветствени думи и благодарности  г-жа Кафеджиева се обърна към участниците: „Благодарим Ви, че за поредна година участвате в пленера, че сътворявате толкова красиви творби“ и откри изложбата на творците, които представиха пред елховска публика над 20 творби. Тя  пожела изградената традицията да продължи и все така Пленер “Яница” да се утвърждава, като едно от най-значимите културни събития на община Елхово, превърнало се в истински празник на изкуството. От името на всички художници Веселин Дамянов отправи благодарности към ръководството на Община Елхово, че продължават традицията за осъществяването на този пленер. „Присъствал съм на много пленери, не само в страната, но и в чужбина, но толкова добра организация, толкова топло посрещане виждам само тук, в Елхово“, каза още творецът.

В изложбата, освен картини бяха представени и красиви изделия от метал. Още от пръв поглед експозицията е много елегантна, стилна и много ефирна. Повечето от художниците разкриват своето вдъхновение от елховския край.

Изложбата ще може да бъде разглеждана през месец юли в Читалище „Развитие- 1893“ – Елхово“. Пленерът се осъществява под егидата и с финансовата подкрепа на община Елхово, в дните около Еньовден и има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на Елховския край. Произведенията от него попълват периодично художествената колекция на града.

За изминалите 15 години от проведените пленери община Елхово разполага с над 100 картини от изявени творци.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО