Осмата регионална радиостанция на БНР ще покрива и град Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Осмата регионална радиостанция на БНР – Радио Бургас, ще бъде открита на 31 май в 12.00 ч., съобщиха от радиото. В церемонията ще участват групата „Горещ пясък“ и детската група „Петте сезона“ с ръководител Стефан Диомов.

Поканени са премиерът Бойко Борисов, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, общественици и културни дейци. Сигналът на Радио Бургас обхваща Южното Черноморие от Слънчев бряг до Синеморец и вътрешността на страната в районите на Карнобат, Айтос, Средец, Малко Търново и Елхово. Чрез предавателите на БНР в Малко Търново и Елхово радиото ще достига и до пограничните райони в Странджа и Сакар.

Амбициите са заедно с разширяването на програмата, през есента обхватът на покритие да се разгърне и в посока Сливен и Ямбол. Радио Бургас ще стартира с 12-часова собствена програма от 7.00 до 19.00 ч., с лятна програмна схема, с новини и полезна актуална информация на руски и английски език, собствени забавни и публицистични предавания.

Радиото предвижда и съвместна линия с един от най-популярните бургаски музикални клубове. Интересно е и съботното предаване „Бохемски рапсодии“. „Солисти“ в предаването ще бъдат двама от най-известните бургаски бохеми и запалени меломани – бившият областен управител Стефан Корадов и бившият заместник-кмет Тодор Георгиев.

Радиоводещият Мариян Иванов ще открие линията „Булевард „Демокрация.“ Това предаване ще е територия на свободното слово и наболелите въпроси от всекидневието на жителите на региона. То ще се излъчва всеки ден от 13.00 до 15.00 ч. В неделя, късно следобед, ще се излъчва седмичен спортен обзор.


Статията е публикувана на 29 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА