ОбДК – Елхово спечели проект „За чиста околна среда 2012 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Началото на изпълнението на проекта ще бъде през месец август тази година, а края на проекта ще бъде месец ноември. Това съобщи за ElhovoNews.info Директорът на ОбДК Елхово г-жа Ивана Кърева.

Пряко участие в дейностите по проекта За чиста околна среда 2012 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам”, ще вземат 150 ученика на възраст от 6 до 18 години, а косвено и техните родители и близки. Учениците ще се запознаят с биоразнообразието в природата, с изчезнали и застрашени видове от нашата флора и фауна, както и с необходимостта от опазването на природата. Ще се формира съзнателно действено отношение към средата, в която живеят. Работата по проекта цели още изграждане на активна гражданска позиция, екологични компетенции и осъзнаване на правила и норми за поведение, свързани с глобалните проблеми на природната среда. Участниците в проекта ще се запознаят с добри практики за опазване на природните ресурси и използване на възобновяеми природни източници.
Дейностите включени в програмата по този проект са:

„Изготвяне на информационни материали” – информационни плакати, дипляна, екологичен наръчник, стикери; Анкета на тема „Обичам природата – и аз участвам”; Посещение на екоцентър „РумиКА” село Маломирово; Организиране на екохепънинг, както и Посещение на резерват „Долна Топчия”. Общата сума утвърдена по този проект е на стойност 4903 лева.


Статията е публикувана на 30 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА