Разискваха подготовката на Областна стратегия за развитие за 2014 – 2020

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Подготовката на Областната стратегия за развитие на област Ямбол за периода 2014-2020 г. разискваха на днешното си заседание членовете на Областния съвет за развитие. Заседанието премина под председателството на областния управител Димитър Иванов, с участието на заместник-областния управител Нели Кадиева.

Областната стратегия за развитие определя средносрочните цели и приоритети за развитие на региона, както и стратегическите насоки за разработване на общинските планове за развитие. Съгласно изискванията в нея се включва Анализ на икономическото и социално състояние на областта, Цели и приоритети за развитие на региона през конкретния период, Обща оценка на необходимите ресурси за постигане на целите, териториален обхват на районите за целенасочена подкрепа, Критерии за оценка на изпълнението, Стратегически насоки за разработване на целите и приоритетите на общинските планове за развитие, както и действия за осигуряване на публичност.
Подготовката на Стратегията ще протече в три етапа. На първо място е предвидено да бъдат сформирани работни групи по направления, които да изготвят Анализ на икономическото и социално състояние на областта. Във втората фаза ще се работи по определяне на визия, цели и приоритети за развитие на региона, а след това и върху общата оценка на необходимите ресурси за тяхното реализиране.

Областната стратегия за развитие се приема от Областен съвет за развитие в срок от 6 месеца преди началото на периода на нейното действие.


Статията е публикувана на 11 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА