ОИЦ -Ямбол се срещна с ученици от Гимназия „Св.Климент Охридски“ – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

„ДА СИ ПОГОВОРИМ ЗА ЕВРОПА“. Под този надслов премина днес срещата на екипа на Областен информационен център (ОИЦ) – Ямбол с ученици от 10 и 11 клас на Гимназия „Св.Климент Охридски” в град Елхово.

Младите хора имаха възможност да се запознаят с историята на Европейския съюз (ЕС). Силвия Бакалова, експерт „Информационно обслужване и услуги” в центъра, разказа любопитни факти за създаването и функционирането на Общността, символите и институциите на ЕС. Представени бяха и възможности за обучения, младежки групов обмен и доброволчество по европейски програми.

По време на срещата управителят на ОИЦ – Ямбол Мария Никова представи актуална информация за Кохезионната политика и Структурните фондове на Европейския съюз в България, както и информация за седемте оперативните програми, действащи през настоящия програмен период. Учениците получиха информация и за добри практики от реализирани проекти на територията на община Елхово. Те се запознаха с дейността на центъра и ролята на ОИЦ при популяризирането на възможностите, предоставяни от Европейския съюз чрез оперативните програми в България.

Учениците проявиха изключителен интерес по темата за европейската политика в сферата на образованието и показаха желание да проучат в интернет информацията за политиката на сближаване на ЕС .

ОИЦ – Ямбол работи в рамките на проект BG161РО002-3.3.02-00011-С0001 „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Ямбол”, финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Статията е публикувана на 13 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА