ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Заведенията в област Ямбол под непрекъснато данъчно наблюдение

Публикувано преди 12 години  |  Общество

От началото на лятото инспекторите по приходите от НАП- Ямбол извършиха 60 проверки на заведения за обществено хранене, барове и дискотеки. Във връзка с активния летен туристически сезон териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас , Офис Ямбол засилва контрола по спазване на данъчно-осигурителното законодателство на търговските обекти. Вследствие на проверките са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение- за неиздаване на касова бележка и разлики в касовата наличност и отчетеното на фискалните устройства. От НАП Ямбол апелират гражданите да изискват касови бележки и да сигнализират в случаите, когато на касовия бон липсва задължителния графичен знак с логото на България, показващ, че фискалното устройство на търговския обект е дистанционно свързано с приходната агенция. Телефонът на националния информационен център на НАП е 070018700.

По-голямата част от персонала на заведенията е със сключени трудови договори с 8-часов работен ден, установиха проверяващите. Високооборотни питейни заведения са поставени под непрекъснато физическо наблюдение от екипи на НАП. След анализ на резултатите в някои от наблюдаваните заведения ще започнат ревизии.

В началото на активния летен туристически сезон не са засечени фрапиращи нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, коментираха от НАП Ямбол. Засиленият контрол продължава. Ще бъдат извършвани и проверки съвместно с други контролни институции.


Статията е публикувана на 5 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА