ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Започна конкретната работата по разработване на Областната стратегия за развитие на Ямболска област за периода 2014-2020

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Започна конкретната работата по разработване на Областната стратегия за развитие на Ямболска област за периода 2014-2020 г., която определя средносрочните цели и приоритети за развитие на областта, както и стратегическите насоки за разработване на общинските планове за развитие. Работата по стратегията бе обсъдена на заседание на Областния съвет за развитие през юни.

Във връзка с подготовката на Стратегията за периода 2014-2020 г. се направи анализ на състоянието и развитието по общини и структури. Това включва демографско състояние, конкуретноспособност на региона. Започна и събирането на релевантна информация по отделни теми образование, здравеопазване, екологично състояние, инфраструктура и т.н.

До средата на август трябва да бъде набрана тази необходима информация. След което сформираните работни групи за разработване на секторните анализи в отделните направления ще анализират данните. Така ще се изготви актуален обобщен Анализ на икономическото и социалното състояние на областта, което е първи етап от работата по Областната стратегия за развитие.

Следващите стъпки са определяне на визия, цели и приоритети за развитие на региона като цяло. Областната стратегия за развитие трябва да е готова 6 месеца преди началото на периода на нейното действие т.е до средата на следващата 2013г.


Статията е публикувана на 5 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА