ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Скандал! Спипаха американска суперзвезда с допинг

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Скандал! Спипаха американска суперзвезда с допинг

Американската суперзвезда от супер лека категория Райън Гарсия (25-1, 20 нокаута) се провали на допинг тест преди и в деня на двубоя си със сънародника си Девин Хейни (31-1, 15 нокаута), който по онова време беше шампион на WBC.

Възможно е резултатът от двубоя да бъде преразгледан – Райън повали Хейни на 20 май в Ню Йорк (САЩ), като спечели по точки.

Вчера положителната допинг проба беше съобщена на VADA. Пробите от урината на боксьора съдържат забранения препарат остарин – селективен модулатор на естрогенните рецептори – повишава издръжливостта, увеличава мускулната маса, намалява подкожните мазнини. Ефектът е сходен с този на анаболните стероиди.

По-рано Лусиен Буте беше хванат да приема остарин. Той изигра двубой с Баду Джак, но резултатът беше преразгледан – загуба с дисквалификация. През 2022 г. остаринът не помогна на твърдоглавия Амир Хан да победи Кел Брук. По-късно Хан беше дисквалифициран за две години.

Гарсия разполага с 10 дни, за да бъде отворена и втората проба. Промоутърът на боеца на Golden Boy заедно с екипа на Райън се опитват да установят как наркотикът е попаднал в системата на спортиста.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО