Отварят АМ Тракия до Ямбол. Нова организация на движението

Публикувано преди 12 години  |  Общество

12 юли 2012г./четвъртък/ в 16.30 часа министър-председателят Бойко Борисов ще пусне в експлоатация ЛОТ 3 на АМ „Тракия“, участък „Нова Загора – Ямбол“. Церемонията ще се състои на пътен възел „Ямбол“.

В тази връзка за движението по ЛОТ3 на АМ Тракия от Нова Загора до Ямбол се въвежда нова организация на движението, информира началника Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Ямбол гл. инспектор Румен Славчев.

Пътуващите от вътрешността на страната в посока черноморското крайбрежие ще трябва да слязат от АМ Тракия на детелината в посока гр. Сливен – пътен възел на главен път път I – 6 – главен път I – 6 – Бургас.

Пътуващите от черноморието към вътрешността на страната, желаещи да ползват АМ Тракия се препоръчва същият маршрут: Петолъчката – път I-6 – детелината при град Сливен – път II 53 Ямбол – Сливен – пътен възел за АМ Тракия при с. Хаджи Димитрово.

От полицията не препоръчват на пътуващите от вътрешността на страната към черноморието слизане от АМ Тракия и преминаване през град Ямбол в посока на пътен възел Петолъчката, тъй като се преминава през две населени места, през второкласни и общински пътища и се пресича натовареното кръстовище на път I 7 ГКПП Лесово – Петолъчката при с. Веселиново.

Пускането в експлоатация на ЛОТ 3 ще наложи промяна в организацията на движението на две кръстовища на изхода на Ямбол – едното на изхода за Сливен, а другото е на изхода за Петолъчката. И на двете кръстовища промяната се изразява в даване на предимство на тези, които пътуват от и към АМ Тракия, а не както сега, когато с предимство са тези, които излизат от Ямбол.

Тече усилен работа по ремонта на обходен път Север и полицията има уверението от фирмата, че утре вечер пътя ще бъде отворен за движение. Ремонтите по него ще продължат, но няма да пречат на движението.

На двете кръстовища, на пътната връзка с АМ Тракия, на Петолъчката , в Зимница и на кръстовището с път I 7 край с. Веселиново ще има засилено присъствие на пътна полиция в по-голямата част от денонощието.


Статията е публикувана на 11 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА