Жаблянов: По-добре раздяла, отколкото сглобка, когато нещата не се получават

Публикувано преди 3 седмици  |  България
Жаблянов: По-добре раздяла, отколкото сглобка, когато нещата не се получават

Не може да се каже, че лявото се разцепи преди вота, то не се беше обединило. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime водачът на евролистата на коалиция „Левицата“.

Той коментира, че Ваня Григорова се е явила като независим кандидат за кмет на столицата, подкрепена от БСП, но след като с градската организация нещата са се развили злощастно, Григорова на практика е била обезглавена от ръководството на партията. Това довело и до нейното решение, тъй като нейните партньори, дали ѝ доверието си в кметската надпревара, са били отстранени от ръководни длъжности в БСП.

По предложение на Ваня Григорова са се водили разговори с председателя на коалиционния съвет на „Левицата“ Костадин Паскалев, но няма какво повече да се направи в таи ситуация, посочи още Валери Жаблянов.

Мое дълбоко убеждение е, че в политиката хората трябва да се събират, когато имат общи възгледи и са единомишленици по определени въпроси. Когато това не може да се постигне, е по-добре така, отколкото това, която наблюдавахме в сглобката. Там някой бяха с идеята да измамят други.

Той обясни още, че възгледите с Ваня Григорова за това как трябва да изглежда обединението в ляво са диаметрално противоположни.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 1 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО