ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Община Елхово спeчели проект за облагородяване и благоустрояване на централна градска част

Публикувано преди 12 години  |  Общество

За поредна година Община Елхово получи одобрение на проект за финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда-2012г.” обявена в края на месец януари 2012г. от МОСВ и ПУДООС на тема „Обичам природата и аз участвам”.

От постъпилите 845 проекта на общини и кметства са одобрени 103, сред които е и проекта на община Елхово: „Облагородяване и благоустрояване на централна градска част-град Елхово„. Желанието на Община Елхово е чрез подобряване на централната част на града ни да стане едно уютно и приветливо място за почивка на жителите и гостите на града ни.

Основната цел на проекта е  чрез зацветяване, облагородяване и благоустрояване на централна градска част да се  подобри състоянието на съществуващата градинка пред православния храм и обекта да се превърне в едно добро място за отмора  и условие  за създаване на нови контакти.

Дейностите по проекта предвиждат ремонта да започне с почистване на района и на зелените площи. За придобиване на още по-добър облик ще бъдат зацветени кашпи и цветни лехи, в които ще се засадят подходящи за сезона видове. За благоустрояването на посочения район ще бъдат подменени кошчета за смет и пейките за отдих.

Припомняме ви, че ОбДК-Елхово  (Общински детски комплекс – Елхово) също спечели проект по същата програма. ОбДК – Елхово спечели проект „За чиста околна среда 2012 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам”.

Пряко участие в дейностите по проекта За чиста околна среда 2012 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам”, ще вземат 150 ученика на възраст от 6 до 18 години, а косвено и техните родители и близки. Учениците ще се запознаят с биоразнообразието в природата, с изчезнали и застрашени видове от нашата флора и фауна, както и с необходимостта от опазването на природата. Ще се формира съзнателно действено отношение към средата, в която живеят. Работата по проекта цели още изграждане на активна гражданска позиция, екологични компетенции и осъзнаване на правила и норми за поведение, свързани с глобалните проблеми на природната среда. Участниците в проекта ще се запознаят с добри практики за опазване на природните ресурси и използване на възобновяеми природни източници.
Дейностите включени в програмата по този проект са:

„Изготвяне на информационни материали” – информационни плакати, дипляна, екологичен наръчник, стикери; Анкета на тема „Обичам природата – и аз участвам”; Посещение на екоцентър „РумиКА” село Маломирово; Организиране на екохепънинг, както и Посещение на резерват „Долна Топчия”.


Статията е публикувана на 18 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА