ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов ще е сред официалните гости на Международната конференция в Одрин

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов ще е сред официалните гости на Международната конференция „GATE 2 TOUR: Защита и ефективно използване на историческото наследство като инструмент за трангранично развитие”, която се провежда на 20 и 21 юли в Одрин, Турция. Събитието е част от дейностите по проекта на Областна администрация – Ямбол „GATE 2 TOUR: Интегрирано развитие на културно-историческия туризъм в трансграничния регион на Ямбол – Странджа – Одрин”. Той се изпълнява по Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция, в партньорство с Асоциацията на младите предприемачи в Одрин.

На конференцията ще бъдат представени достиженията в проекта – анализ на възможностите за защита и използване на историческите ценности, пилотни модели за защита, социализация, ефективно използване и управление на Средновековния манастир в село Воден и Долмените край Лалапаша, както и проектите за реставрация и консервация на историческите обекти.

Събитието ще привлече около 80 участници от България и Турция – историци, археолози, архитекти и други специалисти, както и професионалисти от туристическия бранш.


Статията е публикувана на 19 юли 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА