Повече постъпления в НАП- Ямбол, през лятото масово се възстановяват здравни права

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Над 45 милиона лева от данъци и осигуровки постъпиха в НАП -Ямбол през първите 7 месеца на 2012 година. Сумата е с близо 7 милиона лева повече от миналогодишните постъпления за същия период. Приходите от данъци са  23,5 милиона лева, докато през миналата година сумата е била с над 5 милиона лева по-малка. Над 10.5 милиона лева са постъпили от данъци на физически лица, които също бележат ръст. С повече от 1,2 милиона са се увеличили и постъпленията от корпоративен данък .

Почти 8,5  милиона са постъпленията от ДДС, които  надвишават  миналогодишните приходи с 2 и половина милиона лева. Сумата внесена от жителите на област Ямбол за осигуровки е близо 22 милиона лева , от които 13 милиона са вноски за държавно обществено осигуряване, а над 6,5 милиона лева са здравни вноски, направени  към Националната здравно осигурителна каса. През летните отпуски ямболлии, които работят в чужбина  масово възстановяват здравните си права, за да ползват медицински и стоматологични услуги в страната.

За улеснение на клиентите на НАП в Офиса на агенцията в Ямбол работят с плаващо работно време и са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.Освен в салона за обслужване на клиенти, плащането на данъци и осигуровки може да става по интернет с електронен подпис. Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП се намират в рубриката „Плащане” на интернет страницата на агенцията (www.nap.bg).


Статията е публикувана на 10 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА