ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Областният управител г-н Иванов посрещна председателя на немското Сдружение за подпомагане на домовете за хора с увреждания в чужбина Паул Хайдрих

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Социалните услуги в област Ямбол и перспективите за тяхното развитие бяха основна тема на провелата се среща между областния управител Димитър Иванов и председателя на немското Сдружение за подпомагане на домовете за хора с увреждания в чужбина Паул Хайдрих. В срещата в Областна администрация се включиха също заместник областният управителНели Кадиева и Софка Бумбалова – член на Сдружението.

Гостите представиха актуални новини около своята дейност в Дома за хора с увреждания в Малко Шарково и по-конкретно приключилото пристрояване на две къщи с допълнителна дневна стая и кухня, с което се повишават условията за живот на лицата, настанени там. Те припомниха, че вече10 г. подкрепят работата в Дома в община Болярово, а за в бъдеще планират да реализират и други проекти в общините от Ямболски регион.

„Ние не идваме тук от позицията на всезнаещи и всеможещи, защото и в Германия сме правили грешки в социалната политика. Нашата цел е да подпомагаме развитието на социалните услуги в България и да ви помагаме, там, където можем, за да не повтаряте нашите грешки”, подчерта Паул Хайдрих.

От своя страна областният управителДимитър Ивановувери, че социалната политика и предоставянето на алтернативни социални услуги за пълноценен живот на хората с  увреждания е един от приоритетите в работата на правителството и на Областна администрация. Той изрази готовност да подкрепя дейността на Сдружението и още веднъж заяви високата си оценка и признателност към приноса на организацията.


Статията е публикувана на 3 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА