Две руски армии унищожават Авдеевка в този час, Путин отчаяно иска победа

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Руската армия в източната част на Украйна отчаяно се опитва да превземе град Авдеевка възможно най-скоро и хвърля огромни ресурси, за да постигне тази цел. Всъщност в Авдеевското направление днес са съсредоточени поне две пълноценни общовойскови руски армии.

Това каза председателят на Украинската доброволческа армия „Юг“ Сергей Братчук пред FREEДОМ. Братчук отбеляза, че днес по цялата фронтова линия се наблюдават опити за настъпление на нашествениците, включително в Запорожкото направление.

Според него врагът се фокусира върху Маринка и Авдеевка, за да може руската пропаганда да покаже „успехи“ на фронта. Владимир Путин е дал заповед за превземането на Авдеевка до края на годината.

„Днес личният състав и военната техника на противника са съсредоточени максимално в Авдеевското направление. Артилерията работи максимално, както и авиацията“, каза Братчук.

Руските атаки не спират, няма дори оперативни паузи. Руската армия разрушава Авдеевка, както направи с Бахмут. „Градът вече е руини, там няма нищо. И е ясно, че няма да възстановяват в бъдеще в този град, там няма да има руснаци. Но днес те се нуждаят от тази митична победа. Ситуацията остава много тежка”, обобщи Братчук.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 10 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО