Путин отговаря днес на народа и медиите, зададените му въпроси са 1,5 милиона

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Президентът на Русия Владимир Путин днес отново ще се обърне към руснаците и ще отговори на въпроси на медиите. Тази година бе решено да бъдат съчетани голяма пресконференция и пряката линия с държавния глава.

Първата директна линия се проведе през 2001 г., като през същата година се проведе голяма пресконференция. След това имаше прекъсване, когато Путин беше министър-председател. През 2022 г. нямаше нито пряка линия, нито пресконференция. Сега, в предизборната година, те са комбинирани. През деня ще има въпроси както от обикновени руснаци, така и от акредитирани представители на местни и чуждестранни медии. Това вече се случи през 2020 г., в разгара на пандемията от коронавирус.

„Това винаги е продължително и значимо събитие от специално естество“, отбеляза прессекретарят на президента Дмитрий Песков. Получени са повече от милион и половина въпроси.

„Това е отличен социологически разрез за анализиране на проблемите, които се възприемат най-остро от гражданите“, добави говорителят на Кремъл.

Акредитирани са представители както на руски, така и на чужди медии. Въпреки западните изявления за „изолация“ на Русия, властите на страната остават отворени за диалог с чуждестранни медии, което беше многократно потвърдено от публичните изказвания на Путин през последната година, предаде РИА Новости.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 14 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО