Руски изтребители обстреляха цели в Украйна с ракети „Кинжал“

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че руски изтребители МиГ-31К, носещи хиперзвукови ракети „Кинжал“, са поразили цели в Централна Украйна само 10 минути след като излитането им от авиобаза Саваслейка, предаде Ройтерс. Това предизвика обявяване на национална тревога в четвъртък.

Военновъздушните сили съобщиха, че са свалили една ракета „Кинжал“ над Киевска област, докато други две са ударили район Староконстантинов, местоположение на военновъздушна база в Хмелницки регион западно от Киев, която е била многократно атакувана по време на 21-месечната война.

Областният губернатор на Киев Руслан Кравченко каза, че няма съобщения за жертви, нито щети по критична и гражданска инфраструктура след експлозии, чути от кореспондент на Ройтерс близо до столицата.

Военновъздушните сили съобщиха в приложението за съобщения Telegram, че руските сили са използвали три „Кинжел“, изстреляни от три бойни самолета в централната област на Тула в Русия, и че техният зенитно-ракетен блок е свалил една от ракетите в района на Киев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 15 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО