Путин: Украйна открито е поела по пътя на държавния тероризъм

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Руският президент Владимир Путин заяви, че украинските власти, с подкрепата на Запада, са поели по пътя на държавния тероризъм. Това каза държавният глава във видеообръщение по повод Деня на служителя на службите за сигурност, цитиран от gazeta.ru.

Според Путин режимът в Киев, използвайки пряката подкрепа на чуждестранни разузнавателни служби, открито е преминал към прилагане на терористични методи, които всъщност представляват държавен тероризъм. По този начин Украйна извършва диверсии срещу граждански обекти, горивна и енергийна инфраструктура, терористични актове срещу цивилни граждани, държавни служители и обществени личности.

Във връзка с това Путин отбеляза необходимостта от засилване на антитерористичната работа във всички области, използване на широк спектър от технически и оперативни възможности на руските разузнавателни служби и активно взаимодействие с Министерството на отбраната и други държавни агенции.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви необходимостта службите за сигурност да потискат строго опитите на чужди разузнавателни служби да дестабилизират ситуацията в Руската федерация и да се намесват в нейните работи.

Преди това Върховната рада на Украйна официално въведе термина „расизъм“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО