Зеленски призна, че не поддържа приятелски отношения със Залужни

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че има само „работни отношения“ с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

„Защо да развиваме тази тема?“, каза президентът на Украйна в отговор на молба да коментира същността на отношенията си със Залужни, предаде Meduza.

Зеленски отбеляза, че Залужни „трябва да носи отговорност за резултата на бойното поле като главнокомандващ“. „Не говоря за някакви сложни лични отношения. Украйна като държава – тук не може да става въпрос за лични отношения. Ние говорим за страна, в която живеят 40 милиона души“, каза президентът на Украйна.

Според Зеленски и той като президент, и Залужни като главнокомандващ си вършат работата за победата на Украйна. Западните медии, позовавайки се на източници, писаха много през последните седмици за търканията между Залужни и Зеленски. Това започна след публикуването на интервю със Залужни в списание The Economist в началото на ноември, в което той по-специално заяви, че войната е „стигнала задънена улица“. След това Зеленски отговори, че не смята ситуацията на фронта за „патова ситуация“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО