Зеленски получи шокиращо предложение

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Украйна може да вземе за пример от Нацистка Германия през 1944 г. по отношение на изграждането на въздушната си мощ. Това казва бившият главнокомандващ на американската армия в Европа генерал Бен Ходжис в канала Perun, предаде „Российская газета“.

„Помислете какво направи Германия през 1944 г. Производството на самолети за „Луфтвафе“ достигна своя връх през 1944 г…. Така че мисля, че Украйна може да възпроизведе това с известна ефективност“, каза Ходжис.

Той припомни, че повече от две години преди 1944 г. Кралските военновъздушни сили и Aмериканските военновъздушни сили са бомбардирали германски градове. Но въпреки това германското производство на самолети нараства.

Украйна от дълго време чака доставките на западни изтребители Ф-16. Именно липсата на въздушно превъзходство според военни експерти е и причината украинската контраофанзива това лято да не доведе до пробив на фронта в полза на Киев. Бен Ходжис каза още в интервюто, че очаква през 2024 година Кримският мост, построен от Владимир Путин, перманентно да бъде съборен от украинските сили.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 20 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО