Френският президент обеща своята подкрепа на Украйна

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Френският президент Еманюел Макрон заяви в сряда, че Франция ще продължи да отделя средства за подпомагане на Украйна. Той подчерта, че подкрепата към Украйна е от съществено значение за постигане на мир, цитирана от News.bg.

„Трябва да продължим да подкрепяме Украйна, защото това ще ни даде възможност да живеем в мир“, заяви президентът пред телевизия „Франс 5“.

Той добави, че въпреки че не е във война с Русия, не трябва да позволяваме на Русия да постигне победа, споменавайки ситуацията в Украйна. Президентът Макрон поясни, че в следващите месеци трябва да бъдат взети важни решения. В същото време, той отбеляза, че Европа и САЩ изглеждат съмнителни относно правилния подход към украинската криза.

„Ние трябва да продължим да подкрепяме и укрепваме сигурността на Киев в най-важните области,“ призова Еманюел Макрон.

Преди началото на войната в Украйна през февруари 2022 г., Путин и Макрон се радваха на добри работни отношения. Дори след този период, той поддържаше отворена линия за комуникация с руския президент в продължение на месеци.

Въпреки това, техните дипломатически и лични връзки се влошиха с развитието на войната. По-рано тази година, Макрон оцени възможността Путин да бъде лишен от най-високия почетен медал на Франция.

Въпреки това, Путин ясно заяви, че няма да има мир, докато Русия не постигне своите цели, които, според него, остават непроменени след почти две години на конфликта.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО