Путин има само едно условие за преговорите: капитулацията на Украйна

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Руският президент Владимир Путин има само една цел в рамките на преговорите с Украйна – капитулацията на Киев. Това заяви политологът Олег Лисний пред телевизия FREEДОМ.

„Единственото условие, което би било интересно [за Путин] в контекста на преговорите с Украйна, е капитулацията. Всъщност във всеки от предложените сега варианти дори замразяването на конфликта за известно време също е капитулация. Всички прекрасно разбират, че това е просто пауза, която ще позволи на Русия да промени решението си и да отчете своите грешки“, каза той.

Лисни подчерта, че така наречената пауза може да отнеме на Русия поне година или пет години, преди да възобнови нова, активна фаза на военните действия (включително срещу столицата Киев).

„Друг въпрос, по-скоро риторичен, е дали Русия спазва обещанията си и колко често ги нарушава. Путин абсолютно свободно прекрачва дадената си дума и я нарушава“, посочи експертът.

В същия контекст възниква въпросът за помощта, която партньорите оказват на Киев, подчерта политологът. „Подозирам, че има политици на Запад, които ще кажат: „Защо да помагаме, ако има примирие? Да помогнем по-късно!“ Така че това са всички фини стъпки, но всеки може да види основната им идея, тя е ясна и разбираема. Това трябва да се разглежда като провокация и съответно не само ние, но и нашите партньори трябва да действаме“, заключи Олег Лисний.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО