„План Б“: Украйна разкри какво ще направи, ако САЩ откажат да й помагат повече

Публикувано преди 5 месеца  |  Света

Украйна има „план Б“, ако Съединените американски щати спрат военната си подкрепа към Киев срещу руската агресия. И той се изразява в собствено производство на оръжия, нужни за победата над агресора.

Секретарят на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов каза пред VOA какво ще направи Украйна при условията на намаляване на военната помощ от САЩ. Той все пак изрази увереност, че Украйна ще получи пакет от необходимата военна помощ от САЩ, тъй като става дума за „отговорност и разбиране на много процеси, протичащи в света“.

По-специално, той смята, че през януари американските законодатели ще се върнат към гласуването по този въпрос. „Що се отнася до политическия процес, който съществува в Съединените щати, това е именно демокрацията. Има норми и правила, които трябва да се спазват“, каза той.

„Що се отнася до работата на нашия отбранително-промишлен комплекс, както държавен, така и частен, от началото на войната този комплекс започна да работи върху отбранителната способност на страната ни. Имаме постижения, не изоставаме. Оръжията, които ние произведохме, изненадаха света”, отбеляза Данилов.

Той също така отбеляза, че в момента е в ход процесът на създаване на съвместни отбранителни предприятия с партньори. „В някои страни процесите на производство на оръжия се извършват съвместно с нашите партньори. Извършва се съвместно производство на онези компоненти и неща, които са необходими на фронта за победа “, подчерта той.

Данилов каза, че става дума за различни специалисти от тези страни. „Нашите тестове не се провеждат в условия, близки до бойните, а директно в бойни условия. И нашите военни ясно и бързо оценяват едно или друго оръжие. И ние имаме висококачествена експертиза по тези въпроси“, каза Данилов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО