Проф. Витанов: Многото източници пречат на знанията

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Най-големият ми личен успех е, когато публикуваха математическата ми теория за разпространение на новините. Това беше голям успех“

Това заяви пред NOVA математикът проф. Николай Витанов, цитиран от ФОКУС.

Според него трудността за учениците по математика е заради това, че не са добре подготвени. „Те получават знанията си от много повече източници, а когато човек трябва да получава знания от много източници обикновено не успява да получи достатъчно“, добави той.

По думите му, ако човек иска да е успешен, трябва да учи математика. „Хората, които могат да си правят сметката винаги успяват“, подчерта Витанов.

„В нашата система още през 1974 година в доклад са описани всички проблеми. Още от тогава става ясно, че има липса на повторения и упражнения при учениците в час. Искаме твърде много да преподадем на децата като материал, а малко се развива като умения“, добави математикът гл. асистент д-р Лъчезар Томов.

„Математиката е средство за разсъждения и начин да видите света. Човек трябва да учи, за да се наслади на чудесата на света. Математиката е важна, за да разберем сложността на заобикалящата ни среда“, каза още той.

По думите му едно от най-важните неща за него през тази година е, че е успял да запази и съхрани живота и здравето на неговата баба и да помогна за здравето на други негови роднини. „Оцеляването и спасяването на тези хора е най-добрият ми успех“, добави Томов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО