Кънчо Стойчев: Убеден съм, че ще има смяна на министри. Ако не се стигне, ротацията ще пропадне и ще се ходи на избори

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Предстоят събития, но те са в рамките на нормален и обявен календар. Нито е изненада Конгресът на ДПС, нито ротацията. Почти съм напълно убеден, че ще се стигне до смяна на министри. Ако не се стигне, ротацията ще пропадне и ще се отиде на избори. Тази прогноза направи в интервю за „Лице в лице“ по bTV социологът Кънчо Стойчев, цитиран от novini.bg.

„Ще има една доста променена „гарнитура“ на Министерския съвет с нова политика. Все по-активна става ролята и на ДПС, които поне и не официално не са част от сглобката“, добави той.

„Ахмед Доган говори рядко, все по-късо, винаги поема огромни рискове в това, което казва. „Станахме машина за избори, а къде са интересите на хората“, пита той. Кой друг партиен лидер е имал смелостта да каже, че е сбъркал и ще го поправи?“, каза Стойчев.
„За думите на Доган: отчита се сериозен електорален проблем. Той ясно заявява, че ще се опита да го реши и казва и как. Най-важното, което казва Доган, е глобалният поглед. Простата фраза: „Светът е друг“. Ние продължаваме да живеем в евроцентричната си илюзия. Ние европейците сме 2-4% от света, 5 максимум, всички бели хора на света са 8%, а ние продължаваме да си мислим, че светът се върти около нас. Глобализацията приключи пред очите ни“, коментира социологът.

Кънчо Стойчев обобщи, че именно това е предупреждението на Доган. „Той казва на всички хора да мислят и че трябва да имаме много по-балансирана и внимателна политика“, добави социологът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 4 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО