Украйна ще излезе от войната силна и независима, заявиха от Държавния департамент на САЩ

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Украйна ще излезе от войната „независима, силна, с подобрена икономика и като ориентирана към Запада държава“, уверени са от Държавния департамент на САЩ. Това подчерта говорителят на американското външнополитическо ведомство Матю Милър в хода на брифинг, съобщава изданието „Европейская правда“, предаде Фокус.

„На бойното поле събитията ще се развиват както в едната, така и в другата посока, където всяка страна ще печели или губи територия. Но ако погледнете крайната цел на тази война, е съвсем очевидно, че Украйна ще излезе от нея независима, силна, с подобрена икономика и като ориентирана към Запада държава“.

В същото време, подчерта Милър, Руската федерация иска Украйна не просто да е ориентирана на изток, а да бъде част от пределите ѝ.

„Мисля, че хората често забравят за истинските залози в тази война, каква е била истинската цел на Владимир Путин, какво всъщност е постигнала Украйна и какво продължава да постига. Не забравяйте, че Путин започна тази война като такава за пълно завладяване, за превземането на Украйна“, увери Милър.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО