ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Гюнер Тахир за предложените от Доган съпредседатели на ДПС: Виждам двама по-скоро бизнесмени, отколкото политици

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Ахмед Доган създаде ситуацията с номинирането на Делян Пеевски за едноличен председател на ДПС и ако е намерил някакъв ключ, той е за това, което сам е сътворил.

Това каза пред БНР Гюнер Тахир, бивш член на ДПС и един от основателите на Движението за права и свободи.

„Когато има двама съпредседатели, винаги дуализмът предвещава разнобой“, подчерта Тахир и коментира, че съгласно каноните на Корана винаги има само един водач, затова се казва, че един е Аллах и Мохамед е негов пророк.

Гюнер Тахир посочи, че не вижда политик с организационни качества в нито един от двамата, предложени от Доган за съпредседатели на ДПС – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров:

„Виждам двама по-скоро бизнесмени, отколкото политици“.

„Доган си мислеше, че неговите философски прозрения са стигнали до последния човек от структурите на ДПС и че когато предложи еднолично той, всичко ще се приеме безропотно“, каза той.

По думите му само хора, на които „хлябът им зависи пряко от Доган“, одобряват Пеевски да бъде лидер на партията, а останалите не го харесват.

„Пеевски може да бъде заплаха за Доган, защото всичко, до което се допре Пеевски – фалира или се разрушава. Ако Доган го беше оставил еднолично да управлява ДПС, времето на разпад щеше да бъде достатъчно кратко“, смята Тахир.

„Ако Доган оттегли подкрепата си от Пеевски, дали ще има и двама души от ДПС, които ще тръгнат след него. Той е пришит човек към тази организация“, посочи Гюнер Тахир.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО