ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Кадиров отправи оферта към САЩ

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

Чеченският лидер Рамзан Кадиров предложи на Съединените американски щати да премахнат санкциите срещу роднините му в замяна на украински затворници. Той предаде списък на бившия офицер от американското разузнаване Скот Ритър, който пристигна в столицата на републиката, град Грозни. Това съобщава РИА Новости.

„Имаме интересна оферта за нашия гост. Има затворници, които взехме в Донецк, Луганск… Ако отменят санкциите срещу майка ми, дъщерите ми и невинни хора, коне…“, каза Кадиров.

Той показа и видеообръщение от украински военнопленници, които пред камерите настояват да се премахнат „абсурдните санкции“ срещу роднините на Кадиров, неговите коне и самолета му. Възможно е обръщението да е направено под натиск.

„Ако изпълните тези условия, тогава 20 украински войници ще се върнат по домовете си“, казва един от военните.

На 3 януари 230 украински военнослужещи се завърнаха от руски плен. Това беше най-голямата размяна от началото на войната на Русия срещу Украйна. В същото време руското министерство на отбраната съобщи, че „в резултат на сложен преговорен процес“ 248 руски военнослужещи са се върнали в Русия, като размяната е извършена с посредничеството на Обединените арабски емирства.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО