ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Политолог: Идеята на Доган е единият съпредседател да осигури етническия мир, другият – евроатлантическа позиция

Публикувано преди 4 месеца  |  България

„Най-вероятно почетният председател на ДПС има желание да отдалечи партията от Турция, от Анкара, това беше знакът за номинацията на Делян Пеевски. Но номинацията и на Джавдет Чакъров е крачка назад, насочена към електората”. Това заяви политологът Светлин Тачев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

В коментар за ситуацията в света той обясни, че Реджеп Ердоган иска да направи Турция мост между Изтока и Запада и това го прави от началото на войната в Украйна. „Войната в Украйна даде опасен прецедент – опит да се решават регионални проблеми с насилие, с оръжие – отвъд международното право”, каза Тачев и даде примери за още регионални конфликти – Нагорни Карабах, Африка, Латинска Америка.

„Виждаме как невъзможността да се противодейства на силовото противопоставяне на подобни конфликти изправя света пред възможност те да избухнат на различни места. То е свързано с идеята на Доган да представи двама председатели на партията – единият да осигури етническия мир и друг – който да прокарва евроатлантическа позиция”, каза Светлин Тачев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО