Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Украинските атаки продължават: Над 100 жители на Белгород са евакуирани

Публикувано преди 4 месеца  |  Света

В Белгород над 100 жители бяха евакуирани в район, който е по-отдалечен от границата с Украйна, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти, цитирана от БТА.

„Посрещнахме първите жители на Белгород, които решиха да се преместят на най-безопасното място. Над 100 души са подслонени във времени центрове за настаняване“, написа в „Телеграм“ Андрей Чесноков, ръководител на Староосколския градски район, който е разположен на около 115 км от Белгород.

Местните власти съобщиха на 30 декември, че при украински атаки срещу Белгород на 30 декември са били убити 25 души, припомня АП. Въздушните нападения с ракети и дронове продължиха и тази седмица.

Същевременно днес Русия отбелязва православната Коледа. Руското министерство на отбраната съобщи, че военен свещеник е прoвел богослужение на фронтовата линия както днес, така и на Бъдни вечер.

Снощи руският президент Владимир Путин се срещна в резиденцията си в Ново Огарьово със семействата на руски военни, убити в боеве в Украйна, припомня АП.

ВВС на Украйна днес заявиха, че през последната нощ системите им за противовъздушна отбрана са свалили 21 от общо 28 руски дрона, атакували страната. Русия е изстреляла срещу Украйна и три противовъздушни ракети.

Южният украински град Херсон днес е бил подложен на многобройни артилерийски удари от окупирани от Русия територии в Херсонска област, съобщиха местните власти. Ръководителят на военната администрация на град Херсон Роман Мрочко заяви, че при атаките са загинали двама души, а други са били ранени.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО