Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Кирил Вътев: Имитиращи земеделие получават субсидии

Публикувано преди 4 месеца  |  България

В земеделието се изливат много пари, а има едни хора, които имитират земеделие и те получават субсидии – срещу тях се борим.

Това заяви пред NOVA министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, цитиран от БТА, по повод предстоящи проверки в сектора.

От първия ден правителството е подложено на много сериозни атаки. Много по-важно е как един министър си върши същинската работа, коментира Вътев по повод казуса около поканите до депутати за водосвета на Богоявление. По-рано днес Министерството на отбраната съобщи, че експертът, на когото е възложена задачата да покани депутатите на водосвета на Богоявление, по погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция. Според Вътев с изпращането на поканите се занимава администрацията и не смята, че който и да е министър ще направи такъв пропуск.

Изобщо не ме вълнува този въпрос, отговори Кирил Вътев на въпрос дали ще остане министър и след ротацията на премиерите в правителството. Толкова много работа имам, толкова много неща сме подхванали, каза Вътев. Министърът добави, че ще остане на поста, ако му бъде предложено да остане.

По думите му има много усилия да се клати правителството. Явно има сили в България, които се притесняват, че сме толкова близо до Шенген и еврозоната, каза той.

Държавен фонд „Земеделие“ е разплатил всичко, което е трябвало до края на изтеклата година. За цялата година са изплатени около три млрд. лв. на целия земеделски сектор, коментира още Кирил Вътев.

Не са открити нередности, каза министърът по повод изявление на Асоциацията за промишлено птицевъдство относно внос на яйца и пилешко месо от трети страни.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО