Коварен унгарец срещу Григор Димитров на старта на Аустрелиън Оупън

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще има трудно препятствие на старта на Аустрелиън Оупън. Шампионът от Бризбън ще трябва да се изправи срещу стария си познайник – 69-ия в света Мартон Фучович.

Двамата са се срещали три пъти помежду си, като балансът е в ползата на маджарина, който е побеждавал 32-годишния хасковлия два пъти, докато българинът е печелил само една схватка в преките сблъсъци.

Хубавото е, че единствената победа за световния номер 13 дойде в последния двубой между двамата на 1/16-финалите на турнира в Сан Диего през 2021 г. с 6:3 1:6 7:5. Това като цяло се превърна в едно от успешните състезания на българина, който тогава стигна до полуфиналите и отпадна на крачка от битката за титлата, след като отстъпи срещу 23-годишния по онова време Каспер Рууд, който впоследствие триумфира и с големия успех в турнира.

Другите два мача между Димитров и Фучович също бяха на американска земя, като и двата бяха през 2020 г. в разстояние от няколко седмици. Първият бе в Синсинати през август, когато унгарецът спечели със 7:5 4:6 6:2, а втория бе на US Open, когато българинът преклони глава със 7:6(5) 6(4):7 6:3 4:6 1:6 в драматична схватка продължила 4 часа и 54 минути.

Четвъртият сблъсък между двамата по време на откритото първенство на Австралия ще бъде на 14-и януари (неделя) от 2:00 сутринта българско време.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 11 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО