Търговският регистър отказа окончателно да бъде вписан конгресът на БФС на 15 март

Публикувано преди 4 месеца  |  Спортни

Търговският регистър отказа окончателно да бъде вписана поканата за конгрес на БФС на 15 март 2024 г. Причината – нередности в документите, подадени от настоящото ръководство на централата.

На 4 януари 2024 г. от футболния съюз внасят поканата за свикване на конгреса за вписване. Под самата покана стои и подпис на Борислав Михайлов като президент на БФС, въпреки че официално бе обявено, че той е подал оставка. Подписани са още Михаил Касабов като вицепрезидент и изпълняващ функцията президент и протоколчикът Юлия Камишева. Към заявлението е приложен препис-извлечение от заседанието на Изпълнителния комитет на 6 декември 2023 г. От регистъра откриха неточности и дадоха указания към БФС. На 6 януари е внесен протокол, а на 8 януари – допълнителни документи след указанията.

И те не са били изрядни, поради което последва отказ за вписване на поканата за конгреса. Отказът подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Софийския градски съд чрез Агенцията по вписванията.

Изход от ситуацията би имало, ако Михаил Касабов бъде вписан като президент на БФС, свика заседание на Изпълнителния комитет, който пък да свика изборния конгрес.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 11 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО